Dressyrhästar av högsta klass!

Vi brinner för dressyravel!

CML Dressyr bedriver sedan drygt 10 år tillbaka avel med ett hårt selekterat stomaterial för att producera dressyrhästar av allra högsta klass.

Mål
Målet med vår avel är att föda upp ädla, högställda gångartshästar av bra typ med högkvalitativa gångarter och bra ridbarhet. Vi strävar naturligtvis också efter att våra uppfödningar skall vara hållbara och vi tror att vi når en bit på vägen mot det målet genom att vi låter dem växa upp i stora kuperade hagar, låter dem gå tillsammans i flock och ger dem så mycket utevistelse som möjligt.

Flertalet av våra hästar går vintertid i lösdrift även om vi har ett modernt och lättarbetat stall med stora boxar till vårt förfogande. Hästarna har fri tillgång på grovfoder och vi lägger ner stort arbete på att köpa och producera foder av allra högsta kvalitet såväl hygieniskt som näringsmässigt.

Vi är extra noga med maten och omvårdnaden av våra fantastiska ston - som är upphovet till all den glädje vi får uppleva genom att följa våra uppfödningar.

Vår äldsta årgång med suffixet CML är födda 2006 men trots sin relativt unga ålder har de redan visat framfötterna. Vi är mycket glada för våra fina ston som gett oss bla två riksfölsvinnare och åtta unghästtestvinnare förutom drygt 20-talet diplomhästar och inte minst den i SWB och i Oldenburgförbundet godkände hingsten Luxus CML 1246.