Hästinformation

Mythos CML - såld

e:
Florencio - Bolero

Född:
2009

Kön:
Hingst

Typ:
Stor häst

Ras:
SWB

Användningsområde:
DressyrBeskrivning

Mythos CML är det tredje helsyskonet e. Florencio I med vårt sto Boette som mor. Han är också den tredje hingsten i den syskonskaran och är väldigt lik sina äldre syskon kvalitetsmässigt med den skillnaden att han istället för fux är mörkbrun.

Han är ädel, högställd och med en fantastisk balans och väldigt utvecklad mekanik. Som det ser ut idag har vi fått ytterligare ett hingstföl ur denna kombination som lämnar väldigt lite övrigt att önska.

Mythos CML mönstrades den 21 augusti 2009 (7 veckor gammal) och erhöll 48 p ( 8 8 8 8 7 9) Han var mycket matt då mamma totalt kört slut på honom innan själva visningen, men vi är jättenöjda med honom och bedömningen var för dagen alldeles rättvis.

Då Boette vid mönstringstillfället var kring 30 dygn dräktig valde vi att avstå både regionalt fölchampionat och Riksföl.

Mythos CML har i februari 2011 sålts till Yvonne Kvarnerup-Mårtensson som framtida tävlingshäst och hingstämne och kommer att ridas och utbildas av Olof Axelsson.

I september 2013 har Mythos CML genomfört kval till 4-årschampionatet på 80,6% och är därmed kvalificerad för att delta under Breedersveckan på Flyinge.

Stamträd

Mythos CML - såld Florencio Florestan Fidelio
Raute
Walessa Weltmeyer
Pirelli
Boette ELIT Bolero Bernstein
Fairytale
Galadriel ELIT Pajazzo
Glorfindel