Hästinformation

Atom CML - såld

e:
Figaro R - Master

u:

Född:
2008

Kön:
Valack

Typ:
Stor häst

Ras:
SWB

Mankhöjd:
180 cm

Användningsområde:
DressyrBeskrivning

Atom CML är en otroligt långbent, högställd häst med tre riktigt bra gångarter. Traven är exceptionellt bra med fantastisk elasticitet och mekanik men även skritt och galopp håller riktigt hög klass.

Atoms mor Miramis fick själv diplom som treåring och har efter deltagande i semifinalen i Breeders endast verkat i aveln. Miramis mor och ytterligare två generationer på mödernet är samtliga elitston. Miramis är helsyster med den godkände hingsten Maxum 991 och från mödernet kommer flertalet svårklasshästar i samtliga discipliner.

Atom mönstrades med 49 poäng (8 8 8 8 9 8) och andraplacerades därefter av domaren Karl-Henrik Heimdahl på fölchampionatet med 87%. Atom kvalificerade sig till och deltog vid Riksföl i Jönköping men var i en tillväxtfas och kom inte till sin rätt riktigt vid detta tillfälle.

Atom visades inte på treårstest då han behöver ytterligare tid att växa i sig för att visa sin fulla potential.
Han är nu hos Yvonne Österholm för utbildning inför tävling i unghästklasserna.
Efter moget övervägande valde vi att inte heller visa Atom som fyraåring. Han är en fantastiskt talang och vi vill att han ska få den tid han behöver. Vi mer dock mycket fram emot att se honom på tävlingsbanorna under 2013.

Den 21/4 2013 har Atom gjort sin tävlingsdebut i en LB:2 som han vann på 73.33% proffsigt lotsad av Yvonne Österholm.

Atom har under 2013 gjort ytterligare några starter och har placerat sig i LA:3 på drygt 70% och dessutom kvalat till Breeders på Flyinge.

Under 2015 har Atom gått MsvB:4 på 71,5% och har också debuterat MsvA:1 och St Georges

Film oktober 2011

Stamträd

Atom CML - såld Figaro R Friendship Florestan I
Domäne
Florida Feiner Stern
Wendy
Miramis Master Ceylon
Bellis (65)
Nathalie ELIT Napoleon
Pans Gardenia ELIT