Hästinformation

Humlan - SÅLD

e:
Metall - Guinness

Född:
2005

Kön:
Sto

Typ:
Stor häst

Ras:
SWB

Mankhöjd:
168 cm

Användningsområde:
AvelBeskrivning

Humlan är född 2005 och är e. Metall - en son till den legendariske hingsten Ferro.

Humlan mönstrades som föl med 45 poäng och var därigenom klass I.

Under våren 2008 förbereddes Humlan för treårstest av Emmelie Karlsson - Stall Frödinge Dressyr och visades sedan i Västervik den 1 maj 2008 där hon belönades med gångartsdiplom och som klass I i hoppning. Humlan fick som dressyrtalang 8 8 8 8 7 8 där traven kan utvecklas mycket när hon blir starkare.

Humlan är ett sto av bra typ med mycket resning och långa ben. Hon är snäll men med nerv och har riktigt bra ridbarhet. Hon är dessutom otroligt lätt att hantera och lasta.

Humlan visades på Kvalitetstävlan hästen 2009 där hon fick 887 exteriört och 666 på gången under ryttare. Hon var spänd och hade tappat mycket av sin gång. Hon kontrollerades senare av veterinär och då konstaterades en traumautlöst fraktur mellan ländkotorna och revbenen. Detta gjorde att hon helt togs ur ridning och istället får gå som avelssto och framöver kan hon måhända få en uppgift som körhäst eller även fortsättningsvis få vara i avel. Denna skada har sannolikt funnits under en längre period och är en förklaring till hennes spänningar och att hon haft svårt att visa sina i grunden riktigt bra gångarter och sin spänst. Den veterinära bedömningen innebär att hon mår bra och är helt opåverkad så länge hon slipper bära på sin rygg.

Humlan har lånats ut för avel till stuteri QRE - Sophie Qvarnström och Christian Påhlsson och betäcktes 2010  med Hohenstaufen II. I mars 2011 kom ett hingstföl med namnet Primus QRE till världen. Bilder finns på www.qre.nu

Humlan är 2011 dräktig med Luxus CML. Heavenly CML född 2012 är såld till Lotta Stenius i Södertälje

Humlan är utlånad till Emma Bardh för avel och är återigen dräktig med Luxus CML- Destiny e. Luxus CML

Humlan är såld till Madeleine Ericsson

På första bilden syns hon med Heavenly CML e: Luxus CML

Stamträd

Humlan - SÅLD Metall Ferro Ulft
Brenda
Edelweis Ramiro Z
Astrid
Angelique Guinness Dolomit
Rockette
Aritza Arram
Naritza